Nul op de meter woning


Bouwbedrijf Casmond heeft de opdracht gekregen om een nul op de meter woning te realiseren bij deze jaren 30 woning in Castricum. Er worden hier vergaande isolerende maatregelen en duurzame
technieken toegepast. De complete buitenschil zal worden geïsoleerd, de vloer zal worden voorzien van een geïsoleerde combinatievloer, inclusief vloerverwarming waar mee ook gekoeld kan worden in de zomer. Het bestaande isolatieglas wordt vervangen door hoog rendement isolatieglas voorzien van een speciale coating. In de woning wordt een lucht warmtepomp geïnstalleerd met lage temperatuur verwarmings-elementen  De woning krijgt geen gasaansluiting meer deze komt te vervallen. De gehele energie behoefte (stroom) bij deze woning wordt afgedekt met zonnepanelen. Volg ons tijdens de werkzaamheden er worden regelmatig foto's geplaatst van de vorderingen en van de toe te passen technieken.

De opdrachtgever houdt een Blog bij van de werkzaamheden en verteld hierin wat hem heeft doen besluiten en waar hij zoal tegenaan loopt bij een nul op de meter woning.
De Blog kunt u volgen op  https://guusxgeluk.wordpress.com/category/nulopdemeter/.

Bestaande houten vloer is verwijderd. Onder de vloer lag een bodemisolatie van chips. Deze blijft gehandhaafd.



Het aanbrengen van een systeemvloer met een RD warde van 5.o



betonvloer aanbrengen met een RD waarde van 5.0

Hal



Woonkamer

Bij een nul op de meter woning dienen alle aansluitingen langs kozijnen, balklagen en bij de kapconstructie luchtdicht te zijn. Zoals de afbeeldingen laten zien zijn hier langs de bestaande kozijnen zeer veel kieren en lucht lekken.
 Kierafdichtingen zijn hier dan ook geen overbodige luxe.



Idem.

 
De warmtebeelden tonen aan dat kierafdichting noodzakelijk is zoals bovenstaande twee foto's al aangeven.

1. Voorgevel: warmte komt door de oude ramen heen, en langs vele kieren in de vensters en draaiende delen, vooral op de begane grond, maar ook in de dakkapel. De spouwmuren zijn duidelijk niet geïsoleerd: je ziet zelfs de hitte van de radiatoren dwars door de muur heen komen, het duidelijkst op deze foto vlak onder het bovenraam rechts. Opvallend genoeg lijkt het schuine dak wel redelijk geïsoleerd (daar was aan de binnenkant een beetje aan gedaan).



3. De gordijnen bij een bovenraampje in de woonkamer vangen veel warmte van de radiator eronder, tot wel 30,2 graden. De 16,3 graden bij de kieren van het raampje komen extra koud over.


  2. In een hoek van de woonkamer (achterzijde) trekt koude op vanuit de kruipruimte. Met een binnentemperatuur van 22 graden en vloertemperatuur elders van 21 graden is deze 16,5 graden in de hoek erg koud.



0 reacties:

 

Dokterswoning

Dokterswoning
Fase 3

fase 2 van de werkzaamheden zijn afgerond. In februari 2016 wordt er aangevangen met de start van fase 3. Hier zullen twee dakkapellen in oude staat worden terug gebracht, kozijnen herstellen naar orgineel en het realiseren van een uitbouw in de stijl van het woonhuis. In de woning zelf zullen wij authentieke schouwen terug plaatsen. Alle kozijnen en boeidelen zullen in Amerikaans (Oregon Pine) grenen uitgevoerd worden.

Tijdens de bouwfase houden wij u op de hoogte van de vorderingen.

Duurzaam

Duurzaam

Duurzaam bouwen

Goede isolatie van en een optimaal klimaat in uw woning zorgt voor een comfortabele en gezonde leefomgeving, reduceert uw stroom- en gasrekening en draagt bij aan een gunstig energielabel bij de verkoop van uw huis. Veel mensen zijn zich niet bewust van de vele subsidiemogelijkheden bij het duurzaam verbouwen van een bestaande woning. Als Meer Met Minder partner kan Bouwbedrijf Casmond u adviseren over besparende maatregelen voor een energiezuinig huis en u begeleiden met het aanvragen van subsidieregelingen. Door goed te isoleren kunt u veel geld besparen. De investering die hiervoor nodig is, wordt veelal (deels) vergoed door een subsidieregeling en daarnaast verdient u deze terug via een lagere energierekening. Of het gaat om het aanbrengen van isolatie in uw vloer, gevel of dak, het zetten van dubbel glas, een verbouwing of de complete bouw van een nieuwe duurzame woning, Bouwbedrijf Casmond denkt tot in detail met u mee om uw wensen te vervullen. Ook hebben wij de kennis in huis om een bestaande woning met ecologische en milleu vriendelijke materialen te isoleren en af te werken. U moet hierbij denken aan Pavatex isolatie, ecoboards, leemstuc, lijn olieverven. e.d

Spouwmuurisolatie

Bij diversen woningen in Castricum is spouwmuurisolatie met ISO-parels® toegepast. Dit is een effectieve methode om bestaande woningen (beter) te isoleren. In de voegen van de gevel worden kleine gaten geboord. Het speciale isolatiemateriaal wordt via deze gaten in de voegen geblazen, waarna de gaten in de voegen weer onzichtbaar gedicht worden. Deze aanpak garandeert niet alleen een besparing op uw energiekosten, maar bovendien meer wooncomfort in huis. Bouwbedrijf Casmond B.V. heeft deze spouwmuurisolatie's uitgevoerd in samenwerking met Isotechniek Noord-Holland.

Leemstuc

De woning op de afbeelding boven deze tekst is duurzaam en milieu vriendelijk uitgevoerd met uitsluitend natuur vriendelijke materialen. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst en is de gehele buitenschil van binnenuit voorzien van een comfort wall systeem waarmee een zeer gezond binnenklimaat wordt nagestreefd. Materialen die gebruikt zijn bij deze duurzame verbouwing zijn o.a. leemstucwerk, lijnolie verven, isolatie gemaakt van afvalhout, ecoboards

Zonnepanelen

Energie opwekken

Naast energie besparen, kunt u ook zelf uw eigen duurzame elektriciteit en warmte opwekken. Dat kan bijvoorbeeld met zonnepanelen en zonneboilers.

De zonnecellen op een zonnepaneel wekken elektriciteit op met behulp van zonlicht. U plaatst dit zonnepaneel op het dak van uw huis. Door de energie van de zon te gebruiken, hoeft u minder energie te kopen van uw energieleverancier. En dat scheelt geld.

Ook een zonneboiler maakt gebruik van de energie van de zon. Alleen wekt een zonneboiler geen elektriciteit op, maar verwarmt deze het kraanwater. Het water wordt verwarmd in een zonnecollector op het dak van uw woning en opgeslagen in een boiler. Een zonneboiler bespaart gemiddeld bijna de helft van de energiekosten voor warm water.